Skolegården er Ullevaal Stadion hvor elevene kan se Landslaget på trening
I løpet av de siste årene har klassene som har valgt samfunnsfaglig reist til steder som Split i Kroatia og Roma i Italia. I Roma besøkte elevene Vatikanstaten, Det sixtinske kapell, Hadrians mausoleum og San Clemente-basilikaen. I tillegg fikk elevene en guidet tur i Forum Romanum.
Realfagsklassen (vg3) reiste i år (2025) til Palma. Vi besøkte Vitenskapsmuseet og Botanisk hage i Sóller, der vi fikk omvisning om flora og fauna på Balearene de siste 400 millioner årene. Vi fikk også en omvisning i Palma, der vi fulgte i filosof, vitenskapsmann og mystiker Ramon Llull sine fotspor. Turen gikk også til Miró-stiftelsen, der vi fikk se Joan Mirós atelier og kunst.
Realfagsklassen (vg3) reiste i år (2025) til Palma. Vi besøkte Vitenskapsmuseet og Botanisk hage i Sóller, der vi fikk omvisning om flora og fauna på Balearene de siste 400 millioner årene. Vi fikk også en omvisning i Palma, der vi fulgte i filosof, vitenskapsmann og mystiker Ramon Llull sine fotspor. Turen gikk også til Miró-stiftelsen, der vi fikk se Joan Mirós atelier og kunst.
Businessklassen drar til London i løpet av studietiden. Der inngår bl.a. et besøk på Hult Business School med en forelesning fra en av professorene. Turen har hvert år faglige aktiviteter som besøk hos bedrifter, norske næringslivsorganisasjoner som har Londonkontor og inkubatorer, i tillegg til det årlige bowling-mesterskapet i en av Londons mange bowlinghaller.
Hvert år arrangerer vi en vinteraktivitetsdag, hvor elevene kan velge mellom alpint/snowboard på Norefjell, langrenn i Nordmarka eller korketrekket på Frognerseteren. Vi reiser annen hvert år til Norefjell og Tryvann.
Hvert år arrangerer vi en vinteraktivitetsdag, hvor elevene kan velge mellom alpint/snowboard på Norefjell, langrenn i Nordmarka eller korketrekket på Frognerseteren. Vi reiser annen hvert år til Norefjell og Tryvann.
I løpet av de første månedene på HPG vil du være med på en overnattingstur til Indre Østfold for å bli bedre kjent. Her vil det bli arrangert fotballkamper, rebuser, bål og grilling, og mulighet for å bli kjent med medelever og mentorer.
Som en del av Montessori-pedagogikken har vi lagt inn perioder i timeplanen hvor du som elev selv kan velge hvilke fag du ønsker å fokusere på. Under studietiden er lærerne tilgjengelige for veiledning og støtte, noe som gir en trygghet og en ramme for å stille spørsmål og få fortløpende tilbakemeldinger. Du kan arbeide alene, i grupper, i åpne landskap eller stillerom – alt tilpasset den enkeltes behov.
Denne fleksible modellen hjelper deg med å fordype deg i fag du brenner for, samtidig som du får støtte til å takle de områdene som kan være utfordrende. For mange er dette friheten som gir økt motivasjon og eierskap til læringen, samt bedre balanse i skolehverdagen.
I tillegg har vi sen skolestart i vår timeplan. Som elev hos oss begynner din skoledag klokken 09:00. Noe som fører til mer søvn, og dermed mer læring.
På Heltberg er vi to mentorer per klasse som gjør at du vi kan tilby en tettere oppfølgning av hver enkelt elev. Vi tror på at høy lærertetthet, god oppfølgning av mentor og et godt samarbeid mellom hjem og skole er den beste måte å drive skole på.
I elevundersøkelsen i 2024 var vi nest best i Oslo på “Hjem-Skole”, som viser at vi har engasjert foresatte og lærere som samarbeider godt. Hos HPG får alle foresatte en samlet faglig oppdatering fra lærerne månedlig.
Resultatene fra Elevundersøkelsen 2024 gjort av Udir, viser at vi gjør noe riktig!
Etter å ha regnet sammen snittet fra de ulike temaene elevene har blitt spurt om, ser vi at vi havner på topp 3 i Oslo og på topp 10% i Norge.
Pedagogikken til Heltberg er inspirert av pedagogikken til Maria Montessori. Den skal legge til rette for elevenes fordypning, selvstendighet og frihet. Skolen har utviklet en timeplan med kun to fag hver skoledag, noe som gir mer tid til fordypning i faget. Timeplanen gjør det enklere å gjennomføre større prosjekter. Skolen har også som mål å få “verden inn i skolen” og “skolen ut i verden” slik at skoledagene blir mer opplevelsesrike med blant annet hyppigere utflukter og besøk utenfra. I tillegg tilrettelegger vi for en mer valgfrihet når det gjelder oppgavetyper og vurderingsformer.
Det er et uttalt mål at undervisningen ikke kun skal bestå av forelesninger, men mer selvstendig arbeid. Lærerens rolle er å være inspirerende og motivere eleven til selvstendig arbeid. Vi har derfor satt av studietid for elevene på timeplanen – noe som gir mer tid til både dybdelæring og valgfrihet eksempelvis hvilke fag de ønsker å jobbe med.
På vår skole tror vi på å dyrke både lidenskap og talent. Takket være vår fleksible modell, som bygger på Montessori-pedagogikkens prinsipper, får du muligheten til å utvikle deg i det du virkelig brenner for – samtidig som du oppnår en solid, høyt anerkjent utdanning.
Vi forstår at hver elev er unik. Hos oss forsøker vi å legge til rette for at du kan organisere en del av tiden din slik at du får plass til både målrettet satsing og grundig faglig fordypning.
Vi er stolte av å videreføre en tradisjon der elever som satser stort får den forståelsen og fleksibiliteten de trenger. Blant våre elever i dag finner vi blant annet talenter innen sprangridning, tennis og bordtennis – unge utøvere som kombinerer sine drømmer med fremragende akademiske prestasjoner.
Hos oss er det mulig å få til begge deler – følge hjertet, samtidig som du sikrer deg en sterk utdanning for fremtiden.
Finn din vei – vi støtter dine drømmer
Finn din vei – vi støtter dine drømmer
Skolegården er Ullevaal Stadion hvor elevene kan se Landslaget på trening
HPGs lab hvor det gjennomføres forsøk og eksperimenter
Lyse grupperom legger opp til godt samarbeid
Et eget stillerom hvor elevene kan konsentrere seg helt på eget arbeid uten forstyrrelser
Friminuttene tilbringer mange elever med foosball og bordtennis. Felles kjøkken med kjølesskap, mikrobølgeovn mm. brukes av elevene til å varme opp mat eller lage sandwhiches
Læringsoaser spredt på fellesområdene åpner for konsentrert arbeid – enten alene, i par eller grupper
Skolen har som langsiktig mål å ha mindre klasse slik at relasjonene, og den individuelle oppfølgningen til hver elev skal bli best mulig. Vi har i løpet av de siste årene opprettet flere grupperom, stillerom og studietidsrom slik at alle får en mulighet til optimal læring. I fellesarealene har elevene tilgang på eget kjøkken med mikro, kjøleskap i tillegg til kaffe-/kakaomaskin.
Heltberg Private Gymnas befinner seg sentralt på Ullevål Stadion i bydel Nordre Aker. Vi ligger inntil ring 3 som gjør at det er lett å komme til skolen med bil og kollektivt. Det er kun to minutter gange fra Ullevål stadion T-banestopp og flere busslinjer stopper rett foran skolens lokaler.
I umiddelbar nærhet til skolen finnes flere lunsjmuligheter, som Rema 1000, Coop Mega, Espresso House, Burger King, Baker Hansen, Bake me up, Sushi-restaurant og mer.
Gabrielle Hånde
Jeg har studert engelsk litteratur, filologi og journalistikk i både Sveits og England, fullført PPU ved UiO og jobbet på HPG siden 2020. Med fransk som morsmål tilbyr jeg en dyp kulturell innsikt og verktøykasse i undervisningen. Min bakgrunn som sportsjournalist og i næringslivet gir meg en praktisk og engasjerende tilnærming til engelskundervisning.
Kåre Håkonsen
Underviser i Entreprenørskap og bedriftsutvikling, Markedsføring og ledelse og Økonomi og ledelse. Jeg er spesielt interessert i Entreprenørskap og bedriftsutvikling, og har skrevet lærebøkene som brukes i disse fagene i norsk videregående skole. Jeg har også lang erfaring i veiledning i start av ungdomsbedrifter som alle business elever får lov til å prøve seg på. Jeg er utdannet Master of Science i strategi + en MBA. Før jeg ble lærer har jeg jobbet i ulike deler av næringslivet.
Torstein Torgner
Lektor i historie og tysk
Markus Frøystad
Jeg har jobbet på HPG siden 2015, og har kompetanse i kroppsøving fra Norges idrettshøyskole samt samfunnsfag og religion fra menighetsfakultetet. Personlig er jeg glad i varierte former for idrett og trening, er derfor opptatt av å ha god variasjon i kroppsøvingen. I tillegg arrangerer jeg aktivitetsdager på skolen.
Jan Erik Larsen
Er utdannet Cand philol og har undervist som lektor på Heltberg siden 1998 i fag som historie-, religion-, filosofi-, psykologi- og samfunnsfag. Heltbergs unike timeplan med hele eller halve skoledager i et fag gir større frihet til å ha elevaktiviteter – som filmer med oppgaver, besøk i klassen utenfra eller oftere å kunne ta med klasser ut av skolen på omvisninger eller guidede turer mm. Læringen har som mål å være opplevelsesrik.
Farah Ødegård
Jeg er utdannet lærer med undervisningskompetanse i spansk og engelsk, i tillegg har jeg 40 studiepoeng med fransk. Jeg har bakgrunn fra Latin Amerika og har bodd over 20 år i Norge. Jeg har fullført spansk mellomfag og pedagogikk (PPU) ved Lektor- og adjunkt-programmet ved Universitetet i Oslo og har i tillegg en mastergrad i spansk litteratur og er lektor med opprykk.
Cedric Thöne
Jeg er lektor i tysk og historie med en master i tysk. Jeg fokuserer på at elever utvikler praktisk interkulturell kompetanse utover læreboken, og får anvendt og praktisert målspråket. Undervisningen er variert med ulike aktiviteter og vurderingsformer, både tradisjonelle og moderne, for kontinuerlig kompetansevurdering.
Benedicte Strand
Jeg har jobbet på skolen siden 2006 og er lektor med master i religion. Jeg underviser i kunstfag, historie, historie & filosofi og religion & etikk, og jobber som rådgiver. Jeg har dokumentarfilmutdannelse fra OsloMet, foto utdannelse fra Bilder Nordic og annen kunstdannelse, og hatt visning av mine to kort dokumentarfilmer på festivaler i Norge.
Øyvind Rise
Jeg har jobbet på HPG i 30 år og underviser i fysikk, kjemi og matematikk, med vikariater i naturfag, språk og engelsk. Jeg brenner for undervisning og diskusjoner om blant annet kvantefysikk, Gabriels trompet og spennende forsøk. Jeg har også kreative måter å komme meg til jobb på, som løping, rulleski og enhjuling.
Cecilia Somerville
Jeg er en norsk-britisk lektor i engelsk (MA) med støttefag i litteraturvitenskap og Nord-Amerikakunnskap fra UiO og University of Aberdeen, som har jobbet på Heltberg i 15 år. Jeg er nylig utdannet lærerspesialist i engelsk hvor jeg fikk fordype meg i aktuell forskning i engelskfaget. Engelsk er virkelig mitt hjertefag og det jeg brenner for faglig!
Kjell Sjøberg
Jeg har master i religion og idéhistorie, og underviser i norsk, religion, historie og filosofi. Fagene mine handler om dannelse og å forstå verden. Jeg liker at Heltbergs modell legger opp til at elevene har få fag per dag, hvor jeg kan kombinere undervisningsøkter med prosjektarbeid og tverrfaglige prosjekter, og dermed åpne for mer elevfrihet. Vi besøker museer og jobber faglig på engasjerende og utviklende måter.
Morten Stærkeby
På Heltberg underviser jeg i naturfag, matematikk og biologi. Jeg har jobbet her siden 2003 og har en cand. mag. med hovedfokus på biologi. Jeg er spesielt interessert i økologi, evolusjon og entomologi. I tillegg til å undervise, har jeg bistått Rettsmedisinsk institutt, Oslo Politikammer og Kripos i etterforskning av dødsfall ved hjelp av insektkunnskap.
Petter Viken
På Heltberg underviser jeg i norsk, historie og matematikk, med en mastergrad i nordisk fra Universitetet i Oslo og en pågående bachelor i dataingeniør ved OsloMet. Jeg brenner for å gjøre undervisningen relevant, hvor kritisk tenkning, kommunikasjon og historisk forståelse er sentralt for å forstå dagens utfordringer.
Hedda Solberg
Våren 2024 ble jeg ferdigutdannet lektor ved NTNU i Trondheim, og har jobbet på Heltberg siden høsten 2024. Jeg har en lektormaster i historie, med matematikk som mellomfag. I tillegg har jeg en årsenhet i spansk som jeg tok etter fullført mastergrad. På Heltberg underviser jeg i matematikk R1, 2P, historie og spansk.
Maylinn Langli
Jeg har jobbet på Heltberg siden 2021 og undervist i engelsk, Sosiologi og sosialantropologi og Politikk og menneskerettigheter. Med en master i samfunnsfag og engelsk fra UiO, årsstudium i religion fra MF og utviklingsstudier i Vietnam, brenner jeg for å videreformidle lærelyst og faglig nysgjerrighet, samtidig som jeg inkluderer elevmedvirkning i fagutviklingen.
Gabrielle Hånde
Jeg har studert engelsk litteratur, filologi og journalistikk i både Sveits og England, fullført PPU ved UiO og jobbet på HPG siden 2020. Med fransk som morsmål tilbyr jeg en dyp kulturell innsikt og verktøykasse i undervisningen. Min bakgrunn som sportsjournalist og i næringslivet gir meg en praktisk og engasjerende tilnærming til engelskundervisning.
Kåre Håkonsen
Underviser i Entreprenørskap og bedriftsutvikling, Markedsføring og ledelse og Økonomi og ledelse. Jeg er spesielt interessert i Entreprenørskap og bedriftsutvikling, og har skrevet lærebøkene som brukes i disse fagene i norsk videregående skole. Jeg har også lang erfaring i veiledning i start av ungdomsbedrifter som alle business elever får lov til å prøve seg på. Jeg er utdannet Master of Science i strategi + en MBA. Før jeg ble lærer har jeg jobbet i ulike deler av næringslivet.
Torstein Torgner
Lektor i historie og tysk
Markus Frøystad
Jeg har jobbet på HPG siden 2015, og har kompetanse i kroppsøving fra Norges idrettshøyskole samt samfunnsfag og religion fra menighetsfakultetet. Personlig er jeg glad i varierte former for idrett og trening, er derfor opptatt av å ha god variasjon i kroppsøvingen. I tillegg arrangerer jeg aktivitetsdager på skolen.
Jan Erik Larsen
Er utdannet Cand philol og har undervist som lektor på Heltberg siden 1998 i fag som historie-, religion-, filosofi-, psykologi- og samfunnsfag. Heltbergs unike timeplan med hele eller halve skoledager i et fag gir større frihet til å ha elevaktiviteter – som filmer med oppgaver, besøk i klassen utenfra eller oftere å kunne ta med klasser ut av skolen på omvisninger eller guidede turer mm. Læringen har som mål å være opplevelsesrik.
Farah Ødegård
Jeg er utdannet lærer med undervisningskompetanse i spansk og engelsk, i tillegg har jeg 40 studiepoeng med fransk. Jeg har bakgrunn fra Latin Amerika og har bodd over 20 år i Norge. Jeg har fullført spansk mellomfag og pedagogikk (PPU) ved Lektor- og adjunkt-programmet ved Universitetet i Oslo og har i tillegg en mastergrad i spansk litteratur og er lektor med opprykk.
Cedric Thöne
Jeg er lektor i tysk og historie med en master i tysk. Jeg fokuserer på at elever utvikler praktisk interkulturell kompetanse utover læreboken, og får anvendt og praktisert målspråket. Undervisningen er variert med ulike aktiviteter og vurderingsformer, både tradisjonelle og moderne, for kontinuerlig kompetansevurdering.
Benedicte Strand
Jeg har jobbet på skolen siden 2006 og er lektor med master i religion. Jeg underviser i kunstfag, historie, historie & filosofi og religion & etikk, og jobber som rådgiver. Jeg har dokumentarfilmutdannelse fra OsloMet, foto utdannelse fra Bilder Nordic og annen kunstdannelse, og hatt visning av mine to kort dokumentarfilmer på festivaler i Norge.
Øyvind Rise
Jeg har jobbet på HPG i 30 år og underviser i fysikk, kjemi og matematikk, med vikariater i naturfag, språk og engelsk. Jeg brenner for undervisning og diskusjoner om blant annet kvantefysikk, Gabriels trompet og spennende forsøk. Jeg har også kreative måter å komme meg til jobb på, som løping, rulleski og enhjuling.
Cecilia Somerville
Jeg er en norsk-britisk lektor i engelsk (MA) med støttefag i litteraturvitenskap og Nord-Amerikakunnskap fra UiO og University of Aberdeen, som har jobbet på Heltberg i 15 år. Jeg er nylig utdannet lærerspesialist i engelsk hvor jeg fikk fordype meg i aktuell forskning i engelskfaget. Engelsk er virkelig mitt hjertefag og det jeg brenner for faglig!
Kjell Sjøberg
Jeg har master i religion og idéhistorie, og underviser i norsk, religion, historie og filosofi. Fagene mine handler om dannelse og å forstå verden. Jeg liker at Heltbergs modell legger opp til at elevene har få fag per dag, hvor jeg kan kombinere undervisningsøkter med prosjektarbeid og tverrfaglige prosjekter, og dermed åpne for mer elevfrihet. Vi besøker museer og jobber faglig på engasjerende og utviklende måter.
Morten Stærkeby
På Heltberg underviser jeg i naturfag, matematikk og biologi. Jeg har jobbet her siden 2003 og har en cand. mag. med hovedfokus på biologi. Jeg er spesielt interessert i økologi, evolusjon og entomologi. I tillegg til å undervise, har jeg bistått Rettsmedisinsk institutt, Oslo Politikammer og Kripos i etterforskning av dødsfall ved hjelp av insektkunnskap.
Petter Viken
På Heltberg underviser jeg i norsk, historie og matematikk. Jeg har en mastergrad i nordisk og historie fra UiO, og en pågående bachelor i dataingeniør ved OsloMet. Jeg brenner for å gjøre undervisningen relevant, hvor kritisk tenkning og historisk forståelse er sentralt for å forstå dagens utfordringer.
Hedda Solberg
Våren 2024 ble jeg ferdigutdannet lektor ved NTNU i Trondheim, og har jobbet på Heltberg siden høsten 2024. Jeg har en lektormaster i historie, med matematikk som mellomfag. I tillegg har jeg en årsenhet i spansk som jeg tok etter fullført mastergrad. På Heltberg underviser jeg i matematikk R1, 2P, historie og spansk.
Maylinn Langli
Jeg har jobbet på Heltberg siden 2021 og undervist i engelsk, Sosiologi og sosialantropologi og Politikk og menneskerettigheter. Med en master i samfunnsfag og engelsk fra UiO, årsstudium i religion fra MF og utviklingsstudier i Vietnam, brenner jeg for å videreformidle lærelyst og faglig nysgjerrighet, samtidig som jeg inkluderer elevmedvirkning i fagutviklingen.